Kaj je terapevtska joga?

Katja-Joga-5Terapevtska joga nas odpelje na notranje potovanje do globinske regeneracije telesa in duha. Vadbo sestavljajo terapevtska in nežna joga, voden, zavestni dih in meditacija. Jogijske vaje se izvajajo s pomočjo pripomočkov , t.i. bolsterjev – mehkih, udobnih blazin, mehiških odej, očesnih blazinic… Pripomočke uporabljamo, da nas skozi vsak položaj podpirajo in skrbijo za to, da se lahko popolnoma predamo asani, dihu in energiji. V posameznih položajih vztrajamo dlje kot pri običajnih jogijskih vajah, razteg pa je zato toliko bolj globinski. Z vajami skrbimo za zdravo hrbtenico, pravilno držo, odpiranje medenice, ramenskega obroča… Prednost terapevtske joge je, da so raztegi daljši, pasivni, a varni. V njih raztezamo vezivno tkivo, mišično ovojnico, ki jo imenujemo tudi fascija. Vaje pa s svežo, vitalno energijo oskrbijo vse naše organe ter prerodijo celotno telo.

Vadba je nežna, negovalna in umirjena. Povezuje nas z našim centrom. Notranjim bistvom, našo prirojeno inteligenco, ki ves čas prebiva v nas in ustvarja naše notranje ravnovesje.

Terapevtska joga je primerna za vse – mlajše, starejše, za težje primere- po poškodbi ali operaciji, tiste, ki še nikoli niso slišali za jogo, vrhunske športnike, super je tudi za nosečke in vse, ki živimo v napetem, stresnem tempu, saj nam vadba ponuja regenerativni odmik od divjanja in akcije v mir in notranjo tišino.

In saj ste že slišali: The quieter you become, the more you can hear.”

Dobrodošli na terapevtski jogi ♥

Pokukajte tudi na zavihek o terapevtskem dihanju in  poteku vadbe.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.