Sem Katja, ženska, ki rada raziskuje globine bitja. Odziv telesa na nežnost. Melodijo mehkobe v telesu. Občutke prisotnosti s seboj. Deročo kreativnost lastnega pretoka in prostora… Rada raziskujem pot in načine v povrnitev ravnovesja bivanja.

S terapevtsko jogo & dihanjem sem začela, ker sem slišala klic. V sebi sem vedno nosila željo po nečem drugačnem. Čutila sem, da me vleče in kliče nekam… stran ali drugam. Kar nekaj let sem se spraševala kam in življenje mi je pokazalo pot k terapevtski jogi & dihanju. Brez daljšega pomisleka sem spakirala kovčke ter odšla čez lužo v Kalifornijo. Ne da bi vedela, kam zares grem in kdo me čaka… Poslušala sem svoj notranji glas in skočila v neznano. In tam, na drugi strani sveta, sta me “ujela” dva izjemna učitelja, Cheri Clampett in Arturo Peal. Že na prvem izobraževanju sem dobila izkušnjo, ki je spremenila moje življenje. Kmalu zatem sem odletela tja še enkrat, na drugo stopnjo licence terapevtske joge. Bilo je še bolj polno in srčno.


V meni se je prebudil glas poslanstva. Tako glasno je rjovel, da sem vedela, da je čas. Čas, da sledim sebi in delim svoje darove. Tako sem stopila na samostojno pot. In danes še vedno hodim. Hodim s hvaležnostjo do svojega dela, z globokim spoštovanjem do telesa, ki kaže vedno nove načine, kako rokovati z njim, čuječe in nežno.

Svoje ure ustvarjam z zavedanjem o negovanju SEBE skozi nežnost. Saj je nežnost pesem telesa, in način, ki lahko znotraj nas gore premakne.


Na poti Življenja sem neskončno hvaležna mojim Učiteljem, ki so me s svojim darom in žarom navdihnili, obogatili in blagoslovili. Njihova učenja so (p)ostala gradniki moje prakse in jih z veseljem prepletam v moje ustvarjanje na joga blazini:

  • Majda Kovačec: Ushui Reiki, Theta Healing.
  • Annika Omkaram: Karuna Reiki, Šamanski Reiki.
  • Ms. F**k It, Gaia Pollini: Delo s travmo, Bodywork.
  • Cheri Clampett in Arturo Peal: Terapevtska joga.
  • Dan Brule, Gaia Pollini, Milan Hosta, Michael Bijker: Dihalni navDIHi.
  • Karin Gurtner: Anatomy Trains in Motion.
  • Trina Altman: Yoga & Somatics.
  • Paul Grilley: Yin Yoga: The Functional Approach.