Zgodbo celostnega funkcionalnega gibanja ustvarjava Katja Kovačič Čakarmiš in Zoja Tavčar.

Za koga je program primeren?

V zadnjih dveh letih vodenja programa se je kombinacija joge in funkcionalne aktivacije izkazala za zmagovalno pri kroničnih bolečinah, poškodbah v telesu in tudi nekaterih “brezupnih primerih”. Zelo dober odziv opažamo tudi pri ženskah po porodu. Ne glede na to, kakšna je tvoja trenutna gibalna forma, je osnove vedno dobro obiskati, saj so temelj, na podlagi katerih se dogaja naše celotno gibanje. Najina združena moč nosi lep namen: želiva, da se vsak v svojem telesu počuti dobro, da svobodno uživa v gibanju in se lahko zanese na svoje telo.

Pa poglejmo potek programa povsem praktično…

Enkrat v tednu obiščemo telovadnico, kjer pod budnim očesom Zoje skrbimo za svoj JANG in funckcionalno aktivacijo.

Vadba je osredotočena na moč in stabilnost. S strogo nadzorovanimi vajami aktiviramo svoje telo, zbudimo vse, kar spi in je neaktivno.
Odpravimo svoje gibalne kompenzacije in spet dobimo nazaj funkcionalno telo.

Zoja Tavčar
Občudovanje kompleksnosti človeškega telesa in s tem povezanega gibanja jo je pripeljalo na študij manualne terapije in kasneje fizioterapije. Izziv in poslanstvo je našla v reševanju problemov, ki izvirajo iz kompenzacijskih vzorcev, ki so posledica poškodb, bolečin, prisilne drže in novodobnega načina življenja. V sklopu najinega “funkcionalnega dvojčka” vam bom pomagala do bolj ozaveščenega telesa, kontrole gibanja, pravilnejše drže, boljšega mišičnega ravnovesja in večje aktivnosti mišic, ki so pomembne za dobro stabilizacijo telesa.


Drugič v istem tednu pri meni na joga blazini poskrbimo za svoj JIN.

S prakso joge potujemo skozi čuječe raztege, ustvarjamo odprto, pretočno telo, poskrbimo za funkcionalno mobilnost, obnovo in varen razteg. S terapevtsko jogo & dihanjem negujemo tudi živčni sistem, ustvarjamo notranje ravnovesje, predihamo ves stres in se preprosto prerodimo.

Kombinacija JIN in JANG je odlična celostna skrb za telo, za funkcionalnost gibanja, za
življenje brez bolečin.

Katja Kovačič Čakarmiš
Sem vaditeljica terapevtske joge & dihanja, uspešno delujem na področju zavestnega rokovanja s telesom. Delujem z globokim zavedanjem moči zdravilnega dotika, varne prisotnosti in mogočnosti tihe JIN prakse. Na svojih vadbah ustvarjam melodije zavestnega vdiha in izdiha. Sem iskalka prostora znotraj teles, ravnovesja bivanja, zlate povezave- stebra med Zemljo in Nebom. Na vadbah v sklopu tega programa bomo spoznavali antistresna orodja, vaje, ki odpirajo in mehčajo telo ter prebujajo duha.”


Pridruži se nam in postani funkcionalni gibalec tudi ti!